Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Algemeen

Vraag

Goedemiddag Sinds kort ben ik eigenaar van een border terrier. Ik wil graag lid worden van de nederlandse border terrier club. Als ik nu lid wil worden, moet ik de volledige jaar contributie betalen? Met vriendelijke groet, Joke van Veen

Antwoord

Wanneer u na 1 juli lid wordt rekenen wij de contributie voor de laatste 6 maanden van het lopende jaar plus de contributie voor het volgende jaar

Categorie: Herplaatsing

Vraag

Op welke pagina van jullie website kan ik de herplaatsingshonden vinden?

Antwoord

Wanneer er een heplaatsingshond beschikbaar is wordt dit duidelijk weergegeven op zowel de homepagina van de NBTC als op de pagina herplaatsing onder de tab pupinfo.

Categorie: Voeding

Vraag

Mijn hond heb ik per ongeluk twee maanden de dubbele dosis voer gegeven. Hij weegt nu 9.4 kg en dat is veel te zwaar. Hij heeft altijd onder de 8 kg gewogen. Mij hond is een reu en geboren op 25 november 2008 dus ruim 8 jaar oud. Hij krijgt nu sinds een week de normale dosis maar hoe laat ik hem nu afvallen? Misschien kunt u mij hier tips voor geven

Antwoord

Het beste kunt u de hond de helft tot twee derde van zijn normale hoeveelheid voer geven en het ontbrekende deel aanvullen met gekookte sperciebonen zonder zout. De hond kan geen voedingstoffen uit de sperciebonen halen maar het vult wel de maag. Dit houdt u vol tot de hond op zijn normale gewicht is. Dit is een prima methode die ik als fokker vaak heb toegepast.

Categorie: Gedrag

Vraag

Onze Border doet het verder geweldig,maar als hij s'avonds in zijn bench moet,en als hij maar even geluid hoort jankt hij huizenhoog en dat kan hij heel lang vol houden. En dat iedere nacht en s'morgens als hij maar iets hoort. Hij is net 2.5 jaar geweest,en hij doet dit sinds een jaar ongeveer. Wat kan ik hier mee,en wat kan ik er aan doen?

Antwoord

Een Hond is een roedeldier en niet gewend om alleen te zijn, als pup al waren er altijd mensen en dieren om hem heen. Als u hem 's avonds in de bench doet voelt hij zich verlaten en mist het roedel en de roedelleider. Het enige wat hij hier aan kan doen is roepen om de roedelleden. Vaak is het zo dat verlatingsangst ontstaat bij bij honden die erg aanhankelijk zijn en u gedurende de dag geen moment uit het oog verliezen. U dient er voor te zorgen dat uw hond minder aanhankelijk wordt. Dit is geen eenvoudige opgave en dit zal tijd en moeite kosten. Begin met minder aandacht aan uw hond te schenken negeer hem als hij om aandacht vraagt en geef hem alleen aandacht als u hem zelf bij u roept en breek het moment zelf af. In het begin zult u merken dat het aandacht vragen alleen maar toeneemt want de hond begrijpt niet waarom hij ineens geen aandacht meer krijgt als hij die vraagt. Dit zijn de momenten dat u door moet zetten. Als u dit systeem volhoudt zal hij dit uiteindelijk begrijpen.
Ga voor het slapen gaan nog even wandelen met de hond.
Geef de hond het laatste half uur voordat u gaat slapen geen aandacht meer en geef de hond een vast commando om in de bench te gaan beloon dit met een lekkertje wanneer hij in de bench zit (niet voor hij in de bench zit) praat verder niet tegen de hond.
Zorg dat er iets in de bench ligt waar de hond zich mee bezig kan houden stukje hertengewei of soepbot.
Laat een radieo zacht spelen dit helpt
Maar waar het vooral omgaat is dat u zelf een goede roedelleider bent u bent de baas in het roedel en u bepaalt doe dit consequent gedurende de hele dag.

 

 

Categorie: Vacht

Vraag

Kunt u mij vertellen hoe oud een border terriër pup ongeveer is als hij voor de eerste maal geplukt kan worden

Antwoord

Een pup zal afhankelijk van de vacht meestal na ongeveer een half jaar geplukt moeten worden. Uw fokker zal u daarbij van advies kunnen dienen.
De NBTC organiseert tweemaal per jaar een trimcursus waar u zelf kunt leren hoe u hond geplukt moet worden. De exacte data waarop dze cursusen gehouden worden zijn op dit moment nog niet bekend. Maar ze vallen meestal in het voorjaar en in het najaar.