Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Algemeen

Vraag

Goedemiddag Sinds kort ben ik eigenaar van een border terrier. Ik wil graag lid worden van de nederlandse border terrier club. Als ik nu lid wil worden, moet ik de volledige jaar contributie betalen? Met vriendelijke groet, Joke van Veen

Antwoord

Wanneer u na 1 juli lid wordt rekenen wij de contributie voor de laatste 6 maanden van het lopende jaar plus de contributie voor het volgende jaar

Categorie: Algemeen

Vraag

Borderterriers heb je in veschillende kleuren, kun bij heel jonge pups de kleur al vaststellen ?Aangezien jonge pups allemaal erg donker zijn.

Antwoord

Bij de pasgeboren pups is niet goed te zien wat de uiteindelijke kleur zal worden. Een uitzondering vormen de pups die later de kleur Blue and tan krijgen. een geoefende fokker kan dit zien.

Categorie: Algemeen

Vraag

kan met een border terrier ook op kleinwild worden gejaagd? apporteren ook?

Antwoord

Hoewel de Borderterrier in Nederland weinig gebruikt wordt voor de jacht is hij uitermate geschikt voor de jacht op ongedierte en kleinwild. Apporteren gaat ook prima als u de hond dat met geduld bijbrengt. Voor meer inlichtingen kunt u eens gaan kijken bij de werkende Terrier.

www.werkendeterrier.nl

 

Categorie: Algemeen

Vraag

Is bekend hoe veel border terriers er in Nederland staan ingeschreven?

Antwoord

Er zijn gemiddelde 76 nesten ingeschreven in periode 2001 t/m 2010
Het nestgemiddelde lag iets onder de 4,5 pups per nest.
stel de gemiddelde leeftijd van borders op 12 jaar.

Dan zou, volgens een bepaalde formule, het aantal borders in Nederland ongeveer liggen op:
12 x 76 x 4,5 = 4065 borders. Dat is een goiede benadering van het aantal ingeschreven borders, die nog rondhuppelen of strompelen.
Exporten en importen niet meegerekend, maar die zullen elkaar wel compenseren.
Zou de gemiddelde leeftijd veel lager liggen dan 12 jaar, zeg 10 jaar, dan zou deze berekening uitkomen op ongeveer 3400 borders.

Categorie: Algemeen

Vraag

mag een hond die gecastreerd is meedoen aan de show en clubmatch enz

Antwoord

Beste borderliefhebber,

Helaas is het niet toegestaan om met een gecastreerde hond aan de clubmatch deel te nemen. In verband met regels die ons opgelegd worden door de FCI.  Op alle andere evenementen die de NBTC organiseerd bent u van harte welkom met uw hond 

Tinki.nl