Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Fokken met Borderterriers

Vraag

Wat is de ideale leeftijd voor een eerste neste van eenborder teefje?

Antwoord

Ieder lid van de NBTC dient zich te houden aan het Verenigingsfokreglement (VFR) Hierin staan ook de eisen die gesteld worden aan leden die willen gaan fokken. Onderstaande linken kunnen u verder helpen.

 

http://www.borderterrier.nl/pagina/vfr-2015

http://borderterrier.nl/uploads/Brochure%20NBTC%20-%20Fokken%20met%20Border%20terriers.pdf

 

Categorie: Fokken met Borderterriers

Vraag

Wat zijn de eisen om in aanmerking te komen als dekreu? Moet een reu als dekreu geregistreerd worden? Hoe verloopt dit proces?

Antwoord

De NBTC hanteerd geen dekreuenlijst en aan de reuen worden ook geen eisen gesteld anders dan in het VFR Verenigings fokreglement vermeld staan.
Het VFR kunt u vinden op onze website onder reglementen

Categorie: Fokken met Borderterriers

Vraag

Op welke dag van de loopsheid is een Border terrier vruchtbaar?

Antwoord

Het is moeilijk om een exact antwoord op uw vraag te geven, maar over het algemeen begint de vruchtbare perioden in de tweede week van de loopsheid plusminus tussen de 11e en de 15e dag

Categorie: Fokken met Borderterriers

Vraag

Geachte Nederlanderse Border terriër club,Ik heb zelf een bleu and tan border terriër, ongecastreerde reu van inmiddels 12 jaar. Hij heeft nog nooit een teefje gedekt, maar mijn vraag is of het nog mogelijk en mag om mijn hond een teef te laten dekken?

Antwoord

Het is zeker mogelijk dat een reu van 12 jaar nog dekt. de vraag is alleen of je dit moet willen. Het Fokken met rashonden dient op uiterst zorgvuldige wijze te gebeuren. Een serieuze fokker (Teef-eigenaar) zal altijd veel aandacht besteden aan het kiezen van een goede dekreu. Een lief karakter en een goede gezondheid zijn uiteraard van groot belang, maar bij lange na niet voldoende om in aanmerking te komen als dekreu.

Categorie: Fokken met Borderterriers

Vraag

Hallo, mijn border terrier wordt in november voor de derde keer loops, graag zou ik puppy\'s van haar willen, ze is verschrikkelijk lief en volgens de kenners een mooi hondje, ze heeft al een prijs gewonnen op de show van vorig jaar, hoe moet ik te werk gaan, waar moet ik op letten, wat moet er aangeschaft worden, wat kan ik haar aan voedingssuplementen geven tijdens de dracht, waar vindt ik goede informatie, kortom hoe fok ik verantwoord en met groot plezier een nestje borderterriertjes, er is een gecastreerd norfolkreutje in huis van 8 jaar, de teef is erg onderdanig en hij wat dominant, kan ik daar problemen mee verwachten en hoe ga ik daar dan mee om, heb al lang terriertjes om me heen, zo\'n 18 jaar, maar nog nooit een nestje gefokt, uiteraard ga ik ook de fokker om raad vragen, maar zou graag nog meer info hebben van ervaringsdeskundigen

Antwoord

Beste Maaike,

De meest logische weg is om contact op te nemen met de fokker van je hondje. Als dit een pupinfofokker van de NBTC is zal die je zeker met raad en daad terzijde staan. Mocht dit om een of andere reden niet mogelijk zijn, naam dan contact op met de pupinfo.

 

Tinki.nl