Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Vacht

Vraag

Kunt u mij vertellen hoe oud een border terriër pup ongeveer is als hij voor de eerste maal geplukt kan worden

Antwoord

Een pup zal afhankelijk van de vacht meestal na ongeveer een half jaar geplukt moeten worden. Uw fokker zal u daarbij van advies kunnen dienen.
De NBTC organiseert tweemaal per jaar een trimcursus waar u zelf kunt leren hoe u hond geplukt moet worden. De exacte data waarop dze cursusen gehouden worden zijn op dit moment nog niet bekend. Maar ze vallen meestal in het voorjaar en in het najaar.

Categorie: Vacht

Vraag

Verhaard een border heel veel.?

Antwoord

Zoals alle honden verhaart een Borderterrier ook Maar in de praktijk valt het wel mee

Categorie: Vacht

Vraag

Vraagje : klopt het dat borders hun haren niet verliezen ?!

Antwoord

Borderterriers verliezen wel degelijk haren. Dit is een hardnekkig gerucht dat de ronde doet op het internet.

Categorie: Vacht

Vraag

Onze Border heeft sinds een paar weken een hele vette vacht. heeft dit nog nooit eerder zo erg gehad. Hij wordt binnenkort 5 jaar. We zijn wel pas geleden op vakantie aan de zee geweest. Kan het het zeewater zijn geweest, of is het misschien hormoniaal of de voeding ?? Hij krijgt de laatste mnd bij de voeding ook wat spercieboontjes zodat hij minder gewoon voer nodig heeft, dit om af te vallen. Zie graag Uw antwoord tegemoet Bea Hulstein

Antwoord

De vette vacht kan zoveel oorzaken hebben dat het bijzonder moeilijk is om hievan de oorzaak vast te stellen. U geeft zelf al een aantal mogelijkheden aan.
Experimenteren met de voeding is een goed plan. Verder is het aan te raden om uw hond niet/nooit te wassen en borstelen achterwege te laten.

Categorie: Vacht

Vraag

Onze BT van anderhalf is vorige week voor de tweede keer 'gestript'. Hij kwam terug van de behandeling en had onder de laag waar nog haar zat, allemaal kleine open plekjes op zijn rug. Nu na ruim een week zitten er korstjes op dus het lijkt allemaal goed te komen. Onze vragen zijn of dit meer voorkomt en of u advies heeft om dit te voorkomen. Met dank en hartelijke groet, Baldine Moussault

Antwoord

Dit probleem doet zich voor als de hond geplukt wordt en de vacht nog te vast zit (niet plukrijp). Veel trimsalons zijn niet deskundig en weten niet hoe een border geplukt moet worden met all gevolgen van dien. Voor een trimsalon gedt de regel tijd is geld dus wordt de hond vaak onder dwang geplukt. Daarom organiseerd de NBTC tweemaal per jaar een trimworkshop daar kunt u leren hoe u zelf uw Border kunt plukken.