Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Sterilisatie Castratie

Vraag

Onze border terrier is bijna 1 jaar oud en we denken erover om hem te laten castreren. Dit omdat hij telkens weer een ontstoken voorhuid heeft. Nu horen we dat het gedrag/uiterlijk hierdoor kan veranderen. Hij is nu superlief en aanhankelijk/speels (overenthousiast met andere honden) en luistert behoorlijk goed. Kunt u mij hierover informeren?

Antwoord

Beste borderbezitter,
Dat een reu wat afscheiding bij de voorhuid heeft is heel natuurlijk dat hoort er bij. Het is moeilijk om dit via de mail te beoordelen. Castratie van een reu kan gevolgen hebben voor het gedrag van een hond ze worden meestal wat minder actief en kunnen ook wat dikker worden. U zult een minder spontane hond krijgen. als u besluit tot castratie wacht dan tot hij volwassen is doe dit niet voor zijn tweede jaar.

 

Categorie: Sterilisatie Castratie

Vraag

Wij hebben een border teefje in maart wordt ze 8. Wij hebben haar vanaf haar eerste jaar. Elke 5 maanden wordt ze loops. De laatste paar loopsheden verliepen anders. Nu is zij weer loops er komt er helemaal geen bloed meer, alleen een soort witte vloeistof. Is dit normaal voor oudere teven?

Antwoord

Het hebben van witte uitvloeiing bij een (oudere) teef is meestal de oorzaak van een ontsteking aan de vagina of de baarmoeder. Voor beide is een snelle controle bij je dierenarts van belang.

Zeker bij oudere niet gecastreerde (gesteriliseerde) teven zien we vaak (ernstige) baarmoederontstekingen ontstaan na de loopsheid.

Tinki.nl