Veel gestelde vragen overzicht

Hieronder ziet u een aantal veel gestelde vragen over de Border Terrier, ingedeeld in categorieën. Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag aan de NBTC dan hier!

Categorie: Gedrag

Vraag

Onze Border doet het verder geweldig,maar als hij s'avonds in zijn bench moet,en als hij maar even geluid hoort jankt hij huizenhoog en dat kan hij heel lang vol houden. En dat iedere nacht en s'morgens als hij maar iets hoort. Hij is net 2.5 jaar geweest,en hij doet dit sinds een jaar ongeveer. Wat kan ik hier mee,en wat kan ik er aan doen?

Antwoord

Een Hond is een roedeldier en niet gewend om alleen te zijn, als pup al waren er altijd mensen en dieren om hem heen. Als u hem 's avonds in de bench doet voelt hij zich verlaten en mist het roedel en de roedelleider. Het enige wat hij hier aan kan doen is roepen om de roedelleden. Vaak is het zo dat verlatingsangst ontstaat bij bij honden die erg aanhankelijk zijn en u gedurende de dag geen moment uit het oog verliezen. U dient er voor te zorgen dat uw hond minder aanhankelijk wordt. Dit is geen eenvoudige opgave en dit zal tijd en moeite kosten. Begin met minder aandacht aan uw hond te schenken negeer hem als hij om aandacht vraagt en geef hem alleen aandacht als u hem zelf bij u roept en breek het moment zelf af. In het begin zult u merken dat het aandacht vragen alleen maar toeneemt want de hond begrijpt niet waarom hij ineens geen aandacht meer krijgt als hij die vraagt. Dit zijn de momenten dat u door moet zetten. Als u dit systeem volhoudt zal hij dit uiteindelijk begrijpen.
Ga voor het slapen gaan nog even wandelen met de hond.
Geef de hond het laatste half uur voordat u gaat slapen geen aandacht meer en geef de hond een vast commando om in de bench te gaan beloon dit met een lekkertje wanneer hij in de bench zit (niet voor hij in de bench zit) praat verder niet tegen de hond.
Zorg dat er iets in de bench ligt waar de hond zich mee bezig kan houden stukje hertengewei of soepbot.
Laat een radieo zacht spelen dit helpt
Maar waar het vooral omgaat is dat u zelf een goede roedelleider bent u bent de baas in het roedel en u bepaalt doe dit consequent gedurende de hele dag.

 

 

Categorie: Gedrag

Vraag

Wij hebben een bijna vierjarige super leuke north fock terriër. Hij is zeer nieuwsgierig grensverleggend zoals bekend. Hij is zeer alert, wij hebben veel plezier met hem. Ook enorm aanhankelijk . T o v andere honden is hij of relaxed maar ook plots fel door te grommen. Daarnaast is hij twee keer ontsnapt, gelukkig zonder kleerscheuren gevonden. Wij wilden hem niet laten castreren maar ik zou last hebben v mijn geweten wanneer onze hond een ander wat aan zou doen door bv een ongeluk. Vraag: heeft het een meerwaarde om de felheid te verminderen door hem te laten castreren dit zonder zijn karakter te verliezen? Graag uw reactie Vriendelijke groeten Gerrie Kusters

Antwoord

Castreren kan in uw geval helpen om de ontstuimige natuur van uw hond in te tomen. De praktijk leert dat het karakter daardoor wat gelijkmatiger wordt en u wat meer van uw hond kunt genieten. Als de hond niet voor de fok gebruikt wordt kan dit een prima methode zijn.

Categorie: Gedrag

Vraag

Mijn Border Max van 7 schuift met zijn neus tegen zijn etensbak, draait eromheen en eet dan pas. Soms loopt hij erbij weg en probeert het later nog eens, waarbij het dan wel lukt. Eerst dacht ik dat hij misschien pijn ervaart bij het eten -bek, keel. Maar hondenkoekjes (kluifjes) en ander hard droog voer eet hij zonder problemen op. Over kauwborstel doet hij ook niet moeilijk. Dat zou je toch laten als je pijn hebt? Mijn vraag is: omdat Max enkel problemen heeft met eten uit een bak, is het mogelijk dat hij dieptes niet meer zo goed kan zien als voorheen of dat zijn zicht in het algemeen wat achteruit is gegaan en dat vooral bij het zien van diepte merkbaar is? Net als een mens rond de vijftig moeite krijgt met lezen

Antwoord

Een Hond heeft maar een beperkt gezichtsvermogen en vertrouwd eigenlijk grotendeels op zijn neus. Het ritueel dat zich voltrekt bij de etensbak komt vaker voor bij honden die alleen gehouden worden; er is geen voernijd (geen concurrentie) dus de noodzaak om snel te eten is er niet. Ook is het zo dat er voor de hond geen grote uitdaging is, hijkrijgt toch zijn eten wel 2 maal per dag en vaak hetzelfde. Vandaar waarschijnlijk dit ritueel.

Categorie: Gedrag

Vraag

Wij hebben 2 border terriers en beide willen ze er met regen en harde wind echt niet uit. Of ze kiezen hun eigen weg of ze blijven als een ezel bij de deur zitten. Is dit normaal voor een hond of is het typisch iets voor dit ras?

Antwoord

Dit is heel normaal gedrag voor honden in het algemeen. Net als mensen blijven ze liever binnen als het regent. Maar mijn ervaring is dat wnneer ze eenmaal buiten zijn dat het weer geen enkel probleem is. Mijn advies is wanner u er uit wilt met regenachtig weer gewoon resoluut doorpakken de riem om en naar buiten

Categorie: Gedrag

Vraag

Ik heb twee katten, kan dit samen met de border terrier?

Antwoord

Mits u de hond van jongs af aan aan de katten laat wennen en andersom gaat dit uitstekend

Tinki.nl