Boekentips

Regelmatig brengen wij nieuwe en/of interessante boeken onder uw aandacht. Deze zijn niet altijd door ons gelezen en wij kunnen er dan ook geen waardeoordeel over uitspreken. Deze rubriek is slechts bedoeld om u attent te maken op het vele moois dat in de boekwinkel ligt.

Superhonden; een trainingsmethode voor eigenwijze honden

Auteur: Jane Killion

ISBN 9789491700002

Uitgeverij: Plasman Vertalingen/Uitgeverij

Prijs: € 20,99

‘Superhonden’ van de Amerikaanse Jane Killion is een heerlijk leesbaar boek over een prachtige leermethode voor ‘eigenwijze’ honden. Komt je hond meteen als je hem roept, loopt hij netjes met je mee als je gaat wandelen en blijft hij braaf zitten als je hem dat vraagt? Zo niet, dan is de kans groot dat je een Pigs Flyhond hebt, zoals Jane Killion eigenwijze honden noemt.

Misschien denk je dat het verspilde moeite is om te proberen je hond iets te leren. Maar niets is minder waar! Minder volgzame honden (zoals lopende honden, windhonden en terriers) zijn juist heel goed te trainen: ze zijn slim, hebben een groot probleemoplossend vermogen en zijn zeer gedreven om te bemachtigen wat ze willen hebben.

Jane’s methode is gebaseerd op ‘vrij shapen’: je hond moet zelf uitvinden wat je van hem wilt, hij gaat dingen uitproberen en jij helpt hem door middel van belonen in de juiste richting en uiteindelijk naar het juiste resultaat. Omdat het leren voor de hond op deze manier leuk en uitdagend is, is hij veel meer geneigd te willen leren. En gedrag dat je hem zo hebt aangeleerd, kun je zelfs inzetten als alternatief voor ongewenst gedrag. Deze methode is leuk voor alle honden en hondenmensen, omdat het plezier in leren wordt gestimuleerd.

« Terug naar het nieuws overzicht

Tinki.nl