Kampioenschapsclubmatch 2017 zondag 19 november.
Aanvang 10 uur
Locatie “Sport & Event Center Beusichem”, Rijsbosch 3, 4112 MB Beusichem.
U kunt u hier online Inschrijven

De keurmeesters
Dit jaar weer keurmeesters van eigen bodem. Beide keurmeesters zijn al heel lang betrokken bij ons ras.

Theo van der Horst is gestart met de Engelse Bull-dog maar begon in de jaren 80 met een Border Ter-rier teefje uit de fok van Minca Crucq. Onder de naam “of the Windy Spot” hebben hij en zijn vrouw, Marian, een aantal nestjes gefokt. Daarnaast heeft hij ook een langhaar Weimaraner in huis gehad en ook daarmee hebben ze een nestje gefokt. Hiervan hebben ze een pup gehouden, die nog steeds deel uitmaakt van het gezinsleven aldaar. Theo is sinds midden jaren 90 keurmeester van ons ras (inmiddels groepskeurmeester van rasgroep 3, terriers plus een aantal andere rassen waaronder zijn eerste liefde, de Engelse Bulldog) en heeft korte tijd deel uitgemaakt van het bestuur van de NBTC. Reeds meerdere malen heeft hij gekeurd op onze Jongehondendag en nu werd het tijd om hem eindelijk eens te vragen voor de kampioenschapsclubmatch waar hij gelukkig positief op kon reageren. Dus op alle fronten kunnen we stellen dat hij betrokken is bij ons ras en bij de vereniging.

Chantal Kok-van der Horst is sinds een jaar of 10 keur-meester van ons ras. Inmiddels is ze bijna bevoegd voor rasgroep 3, terriers plus een aantal andere rassen, zoals de Weimaraner. Zij is opgegroeid met de Engelse Bulldog maar ook met ons ras, de Border Terrier. Al jong konden we haar in de ring zien tijdens de Junior Handling op onze clubmatches met een Border Terrier van haar ouders aan de lijn. Ook op de grote shows heeft ze deelgenomen aan de Junior Handling. Zelf fokt ze niet met de Border maar ze fokt in samenwerking met Gerda Halff Weimaraners onder de naam “of the Grey Noble”. Thuis bij Chantal maken een Weimaraner teef en Border Terrier reu deel uit van het gezin. Al met al dus een keurmeester die het ras in het bloed heeft zitten.

Een extraatje

De Border Terrier (reu of teef) die deze dag wint en dan dus de beste van het ras is, krijgt de officiële titel “Clubwinnaar 2017” naast het CAC, dat maar liefst dubbel telt bij voldoende inschrijvingen! De reserve beste reu en teef ontvangen het RCAC, dat in dit geval als eenvolledig CAC telt. Daarnaast wordt de clubwinnaar uitgenodigd deel te nemen aan de Hond van het Jaar show welke in 2018 evenals andere jaren in januari wordt gehouden.

En dat is niet alles! De winnaars van de jeugdklas en veteranenklas – mits U(itmuntend) – kunnen hun eigen “kampioenspunten” winnen. Als dat driemaal gebeurt onder twee verschillende keurmeesters (niet alleen bij de kampioenschapsclubmatch maar ook op CAC/CACIB-shows), dan kan de eigenaar de Nederlandse Jeugd-, resp. Veteranenkam-pioenstitel aanvragen, die elk ook weer recht geven op een CAC. Dus meer dan voldoende redenen om het eens te proberen!

Maar …………… het allerbelangrijkste blijft toch dat u een fijne dag hebt temidden van allemaal Borderliefhebbers! En vergeet nooit: de kampioen waar u ’s ochtends mee kwam is dezelfde waar u aan het eind van de dag mee huiswaarts keert, ook al denken de keurmeesters die dag hier anders over.

U kunt u hier online Inschrijven

Als u hebt ingeschreven met uw Border(s) ontvangt u ongeveer een week van tevoren een bevestiging met een tijdplanning. Bezoekershonden zijn welkom maar denk erom dat u het inentingsboekje bij u hebt die dag. Dus ook als u bezoeker bent.

 

 

 

Tinki.nl