Zondag 3 september 2017 is het weer tijd voor de tweede trimworkshop van het jaar. Deze wordt gehouden in de ochtend en zal beginnen om 10.30 uur. We proberen rond 13.00 uur klaar te zijn. We zijn te gast bij Kynologenclub Culemborg e.o., Middelcoopstraat 71, 4102 CG Culemborg (tel.: 0345 531034)

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Vooraf wordt er kort verteld hoe het trimmen in zijn werk gaat. Mocht u vragen hebben, schrijf ze dan alvast op. U kunt die tijdens de inleiding stellen, mogelijk kunnen anderen hier ook hun voordeel mee doen. Zeer specifiek gerichte, individuele vragen kunt u tijdens het trimmen aan één van de begeleiders stellen.

Na deze inleiding gaat u zelf aan de slag. Dit gebeurt uiteraard onder begeleiding van ervaren mensen. Ook dan kunt u dus uw vragen stellen.

Natuurlijk kunt u opzien tegen het zelf trimmen van uw Border, maar dan nog is het prettig om te weten hoe uw Border getrimd zou moeten worden. Laat u het trimmen aan een ander over, dan weet u tenminste of het goed gebeurt of gebeurd is. Helaas wordt, ook door trimsalons, nog regelmatig gebruik gemaakt van de tondeuse of de schaar.

Is uw Border nog niet toe aan een trimbeurt, dan is het toch een mooie gelegenheid om kennis te vergaren over het correcte plukken van de Border en mogelijk kunt u zelfs uw kersverse kennis toetsen bij één van de andere aanwezige Borders.

 

Tip

Neemt u in ieder geval een oud schort of oud overhemd mee als bescherming. De haren vliegen in het rond en dan blijven uw andere kleren tenminste (redelijk) schoon.

Ook een kam is handig om mee te nemen. Heeft u nog geen kam en wilt u er een voor die tijd aanschaffen, neem dan een metalen met afgeronde punten waarvan de tanden niet te dicht of juist te ver van elkaar af staan.

 

Aanmelden

Dat kunt u doen bij Els van Gerwen, onder opgave van uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, eventueel e-mailadres en aantal personen, respectievelijk te plukken Borders door:

• bij voorkeur: een e-mail te sturen naar activiteiten@borderterrier.nl.

• de telefoon te pakken en Els te bellen op telefoonnummer 0591-381197

• een kaartje te sturen aan Els van Gerwen, Zuidzijde 46, 7874 TG Odoornerveen

 

Omdat wij graag willen weten hoeveel begeleiders er nodig zijn, zodat iedereen de benodigde aandacht kan krijgen, verzoeken wij u vriendelijk om u vooraf op te geven. Wij kunnen slechts een beperkt aantal Borders aannemen. De bijdrage per Border die getrimd wordt, is € 15,00. Het verschuldigde bedrag dient vooraf overgemaakt te worden naar bankrekeningnummer NL88 RABO 0377 108960, t.n.v. Penningmeester NBTC te Odoornerveen, onder vermelding van Trimworkshop 2017-2.

 

Tot ziens op 3 september 2017!

 

Organisatie NBTC