Ga naar de inhoud

Graag stel ik u voor aan Dino en Max. Twee lieve, enthousiaste Border Terrier reutjes.
Beide gecastreerd.
Dino geboren op 14 april 2014, zonder stamboom. Max geboren op 2 januari 2015, met stamboom.

Beide wonen ze bij ons van pups af aan. Inmiddels is onze situatie zo veranderd, dat we na lang wikken en wegen hebben besloten te gaan zoeken naar een ander baasje voor onze honden. Het is voor ons belangrijk dat Dino en Max een fijn nieuw huis krijgen én dat zij samen blijven.

Wij hebben twee kleine kinderen (1 en 4 jaar) in huis, de honden zijn heel lief voor ze. Met andere honden die ze kennen, kunnen ze ook leuk spelen. Echter op straat kunnen ze nog weleens uitvallen naar andere honden. Ze zijn gewend 4 á 5 keer per dag te wandelen, maar steeds rondjes van ongeveer 15 min. Ook gaan we in de weekenden met ze naar het bos, daar wandelen ze graag! Ze zitten altijd aan de lijn, omdat ze niet altijd even vriendelijk zijn naar andere honden én omdat het echte jagers zijn. Mijn advies is om ze niet met andere dieren te plaatsen.

Ze zijn gewend om naar het hondenpension te gaan wanneer wij op vakantie zijn. Jaarlijks krijgen ze de benodigde inentingen en worden ze op gezondheid gecontroleerd bij de dierenarts. In 2023 zijn ze beide onder narcose geweest voor een grondige gebitsreiniging. Ze mankeren op medisch gebied niets.

Doordat mijn man wat vaker van huis is voor zijn werk, sta ik er regelmatig alleen voor met twee kleine kinderen en twee honden. Dit is de voornaamste reden waarom ik graag wil dat de honden herplaatst worden, bij iemand die er alle tijd, liefde en aandacht voor heeft.

Dino en Max zijn soms best ondeugend. Vooral Max pikt weleens een boterham of een koekje, zodra de kinderen dit op tafel achterlaten. Een andere uitdaging zit hem in de nachten. Sinds een aantal maanden lijkt vooral Max last te hebben van een soort verlatingsangst ‘s nachts. Wat we ook proberen, hij gaat vaak ‘s nachts tegen de deur aan staan springen of piepen. Sinds een aantal weken slapen ze bij ons boven op de slaapkamer.

Nog één keer de belangrijkste zaken:

  • Beide zijn gecastreerd

  • Kunnen niet met andere dieren

  • Kunnen wel met kleine kinderen

  • Zijn gewend om naar een hondenpension te gaan (hier spelen ze ook niet met andere honden!)

  • Pikken graag weleens wat te eten van tafel

  • Kunnen goed alleen zijn

  • Kunnen niet loslopen

  • Kennen de basiscommando’s (zit, af, blijf, volg)

Bent u degene die wel alle tijd, liefde en aandacht heeft voor onze twee lieve borders? Dan kom ik graag met u in contact.

U kunt mij telefonisch bereiken op tel.: 06-54350777

Graag stel ik u voor aan Dino en Max. Twee lieve, enthousiaste Border Terrier reutjes.

Beide gecastreerd.

Dino geboren op 14 april 2014, zonder stamboom. Max geboren op 2 januari 2015, met stamboom.