Ga naar de inhoud

Wie een pup koopt, krijgt meestal van de fokker een voedingslijst mee waarop staat wat de pup gewend was te eten en aanwijzingen omtrent de voeding die het hondje nodig heeft vanaf het moment dat het bij u in huis is. Het is niet verstandig een pup die dieet ‘A’ gewend was van de ene op de andere dag  dieet ‘B’ voor te zetten. Dit leidt bijna altijd tot maagdarmstoornissen die er, samen met de verandering van omgeving die het hondje doormaakt, voor kunnen zorgen dat het dier volledig van slag raakt. Wanneer u geen voedingslijst meekrijgt, vraagt u dan in ieder geval wat hij gewend was te eten en zet hem dat de eerste dagen voor. Daarna kunt u geleidelijk overgaan op voeding van uw eigen keuze.

Er is tegenwoordig een ruime keuze op het gebied van hondenvoeding. U kunt kiezen tussen een kant-en-klaar voer zoals brok en/of blik, of een kant-en-klaar rauw diepvries voer zoals o.a. Energique, Duck, Prince, Carnibest en Bandit.

Er zijn ook eigenaren die de voeding voor hun Border Terrier zelf samenstellen  (BARF ). BARF staat voor Bones And Raw Foods ( Botten en Rauw Voer) of Biologically Appropriate Raw Foods (voedsel wat dieren van nature behoren te eten). Als u hier voor deze laatste methode kiest is het belangrijk dat u zich eerst op de hoogte stelt waar een BARF dieet aan behoort te voldoen.  Er zijn op dit gebied verschillende goede BARF boeken te koop en BARF-fora te bezoeken.