Ga naar de inhoud

Lezing jacht met de Border Terrier 

Op zaterdag 8 april houdt de NBTC een lezing “jacht met de Border Terrier”.
Locatie: de Camp Woudenberg. Aanvang 10.30 uur.

Een unieke ervaring voor Borderbezitters die wat meer willen weten over het oorspronkelijke gebruik van ons favoriete ras. De lezing zal gepresenteerd worden door een expert op dit gebied: “Bill Shorthose” 

Hij heeft 50 jaar ervaring met Border Terriers, hoewel zijn eerste hond puur als gezelschapshond werd gekocht kreeg hij al snel de smaak te pakken van het jagen met zijn Border Terrier. Na het halen van het werkcertificaat voor zijn border besloot hij te gaan fokken en uit verschillende nesten hield hij honden aan en ook die werden puur gefokt op de jacht.

Zijn interesse in jagen is blijven bestaan (hoewel zijn vrouw het een obsessie noemt) hij volgt meutes in vele delen van Groot-Brittannië. En is bijna 15 jaar Master of the Lanarkshire and Renfrewshire Hunt, hij jaagt twee dagen per week tijdens het jachtseizoen wat loopt van september tot en met maart. De Terriers die gebruikt worden bij onze jacht zijn meestal Borders!

Hij is al bijna 25 jaar secretaris van de Scottish Border Terrier Club en heeft het voorrecht om op CAC-niveau te mogen keuren, en vind het een eer om te worden uitgenodigd om te keuren Bij de NBTC.